Skip to content

Piano Verven voor Marco Borsato - Hoogglans Zwarte Piano

Marco Borsato, een van de meest succesvolle zangers in Nederland, besloot om zijn geliefde piano een opvallende transformatie te geven. Hij verlangde naar een verfijnde uitstraling die zijn passie voor muziek zou weerspiegelen. Na zorgvuldig overleg viel de keuze op een hoogglans zwarte afwerking. Om dit ambitieuze project te realiseren, vertrouwde Marco Borsato op de expertise van een professionele lakspuiterij die gespecialiseerd is in het verven van piano’s.

Waarom hoogglans zwart?

Waarom hoogglans zwart?

Hoogglans zwart is een tijdloze en elegante keuze voor het schilderen van een piano. Het creëert een diepe glans en een luxueuze uitstraling. De reflecterende eigenschappen van de hoogglans afwerking geven de piano een prachtig spiegeleffect, waardoor het een blikvanger wordt in elke ruimte. Marco Borsato was gecharmeerd van de esthetische impact die hoogglans zwart zou hebben op zijn piano.

De rol van een professionele lakspuiterij

Het verven van een piano vereist vakmanschap en expertise. Daarom is het essentieel om samen te werken met een professionele lakspuiterij die ervaring heeft met het behandelen van muziekinstrumenten. De lakspuiterij beoordeelt de staat van de piano en voert de nodige voorbereidingen uit, zoals het schuren, reinigen en aanbrengen van een geschikte primer. Door gebruik te maken van geavanceerde technieken en hoogwaardige materialen kan de lakspuiterij een duurzaam en prachtig resultaat garanderen.

Mat zwart vs. hoogglans zwart

Naast hoogglans zwart is er ook de optie van mat zwart voor het schilderen van een piano. Beide afwerkingen hebben hun eigen unieke uitstraling. Mat zwart geeft een meer ingetogen en eigentijdse look, terwijl hoogglans zwart meer luxe en klassiek is. Bij het maken van de keuze tussen mat zwart en hoogglans zwart is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van de piano, de omgeving waarin deze zich bevindt en persoonlijke voorkeuren.

Het stappenplan voor het schilderen van een piano

Het schilderen van een piano vereist zorgvuldige planning en uitvoering. Hier volgt een beknopt stappenplan voor het verven van een piano naar hoogglans zwart:

Stap 1: Voorbereiding

 • Verwijder alle onderdelen die niet geverfd hoeven te worden, zoals de toetsen en pedalen.
 • Reinig de piano grondig om stof, vuil en vet te verwijderen.
 • Schuur de bestaande lak lichtjes op om een goede hechting van de nieuwe verflaag mogelijk te maken.

Stap 2: Primer aanbrengen

 • Breng een hoogwaardige primer aan op de piano. Dit zorgt voor een goede basis en verbetert de hechting van de verf.
 • Laat de primer volledig drogen volgens de instructies van de fabrikant.

Stap 3: Hoogglans zwarte verf aanbrengen

 • Gebruik een kwalitatieve pianoverf in hoogglans zwart.
 • Breng de verf in gelijkmatige lagen aan met een kwast of spuitapparatuur. Zorg ervoor dat de verf gelijkmatig verdeeld is en geen druipers of strepen achterlaat.
 • Laat elke verflaag voldoende drogen voordat je de volgende aanbrengt.

Stap 4: Afwerking en polijsten

 • Nadat de verf volledig droog is, is het tijd om de piano af te werken en te polijsten.
 • Gebruik een hoogwaardige pianopolish om de hoogglans afwerking te verbeteren en de piano te beschermen.
 • Poets de piano zorgvuldig met een zachte doek, in cirkelvormige bewegingen, totdat de gewenste glans is bereikt.

Conclusie

Het schilderen van een piano naar hoogglans zwart is een ambachtelijke klus die vakmanschap en expertise vereist. Voor Marco Borsato was het verven van zijn piano een manier om zijn passie voor muziek te weerspiegelen in een prachtige esthetische transformatie. Samenwerken met een professionele lakspuiterij die gespecialiseerd is in het verven van piano’s, zorgde voor een resultaat van hoge kwaliteit.

Hoogglans zwart biedt een tijdloze en elegante uitstraling, terwijl mat zwart een eigentijdse keuze kan zijn. Bij het schilderen van een piano is het belangrijk om hoogwaardige verf te gebruiken en het proces zorgvuldig te volgen om een duurzaam en prachtig resultaat te bereiken

Producten

Bekijk hier de producten wie wij voor u kunnen spuiten.

Contact

Heeft u een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.